Nicolae Botgros, mesaj emoționant, în memoria soției sale: Este o zi deosebit de grea în familia noastră

 Nicolae Botgros, mesaj emoționant, în memoria soției sale: Este o zi deosebit de grea în familia noastră
0Shares

Regretata Lidia Bejenaru Botgros ar fi împlinit astăzi, 3 mai, vârsta de 69 de ani. Cu această ocazie, Nicolae Botgros a venit cu un mesaj emoționant, în memoria soției sale.

„Astazi este o zi deoseb de grea, în familia noastra, dar și a prietenilor care au știut-o pe regretata mea soție, Lidia Bejenaru Botgros. Ar fi împlinit 69 de ani, dar…ne rugăm lui D-zeu să odihnească în liniștea sa, iar noi, să-i purtăm amintirele, cântecul ei dulce de neuitat”, a scris maestrul pe Facebook.

Lidia Bejenaru Botgros s-a stins din viață luni dimineața, 26 iulie. Fiul interpretei Lidia Bejenaru Botgros susține că mama sa de 68 de ani suferea de cancer, iar în urma operațiilor nu și-a mai revenit.

Nicolae Botgros trece prin clipe grele, după moartea soției, acum câteva luni. Maestrul este cuprins de regrete și admite că „Mai bine îl încerca încă o dată Covid-ul decât această enormă pierdere, fiindcă tot ce i s-a rupt din suflet este foarte greu”. Invitat într-un interviu, Botgros a dezvăluit că merge zilnic la cimitir, iar când pleacă peste hotarele țării îi este foarte complicat să se despartă de „mormântul soției sale”.

Lidia Bejenaru este o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977.

A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.

0Shares