Olga Korolova a fugit din calea războiului din Ucraina, iar apoi și-a donat banii primiți la concert pentru a ajuta refugiații: „Am plâns!”

 Olga Korolova a fugit din calea războiului din Ucraina, iar apoi și-a donat banii primiți la concert pentru a ajuta refugiații: „Am plâns!”

La sfârșitul săptămânii trecute, Olga Korolova, un DJ cunoscut în Ucraina, și-a părăsit casa din Chernihiv, un orășel situat în nordul țării, alături de fiica ei, de cățel și de alte lucruri care au avut loc în două genți. Acum, însă, după ce s-a liniștit, a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut de când Rusia i-a invadat țara, scrie SHOK.md cu referire la profm.

„Conduceam ca o nebună.”, a spus ea, potrivit BBC, continuând: Am auzit o bombă picând și tot ce am putut să mă gândesc a fost „Du-te departe, ai un copil”, a mai dezvăluit ea.

Astfel, tânăra, care este unul dintre cei mai buni DJ techno din țară, a condus ore în șir până când a trecut granița cu Polonia. A ajuns într-un orășel unde trebuia să susțină un concert și, fără să stea pe gânduri, a început să mixeze. Gândurile i-au fost, însă, la conaționalii ei, care luptau să se apere de rușii care le-au invadat țara.

„Plângeam pe scenă.”, a spus ea în cadrul unui interviu pentru BBC News. ”Cântam și plângeam. A fost cel mai greu moment din viața mea, dar trebuia să fac ceva., a spus tânăra care și-a donat banii primiți pe concert organizațiilor caritabile care încearcă să ajute oamenii aflați în suferință din Ucraina.

Totodată, a doua zi, ea a încercat să strângă bani pentru a ajuta refugiații prin intermediul contului de Youtube. Mai mult de atât, contul ei de Instagram, acolo unde le arăta fanilor ei cum își petrece timpul, cum se distrează în vacanțe ori în cluburi, a ajuns acum un loc unde găsești informații despre ce se întâmplă în Ucraina.

”Sunt șocată că rușii nu văd adevărul. E ca și cum ei ar trăi în Coreea de Nord, fără acces la informație. Fanii mei din Rusia mă copleșesc cu mesaje: ”Nu e adevărat. E o minciună. Toate postările tale sunt minciuni.”, a mai spus ea.

Korolova nu e singura. Numeroși artiști din Ucraina au ales să-și schimbe imaginile de profil de pe rețelele sociale cu steagul Ucrainei și fac postări frecvent în care vorbesc despre situația disperată în care se află țara lor.

Spre exemplu, Svyatoslav Vakarchuk, solistul unei trupe rock din Ucraina, postează des informații despre război. Mai mult de atât, într-un clip postat pe Facebook, el apare vizitând soldații răniți în urma conflictului. Totodată, el a livrat mâncare sau combustibil.

”Încerc să fac tot ce pot ca să ajut oamenii din jurul meu. Au mare nevoie de acest lucru.”, a spus el, conform sursei citate.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și