Ordinea în care vor evolua țările la Eurovision 2021 a fost publicată. Republica Moldova va fi în cea de a doua semifinală

 Ordinea în care vor evolua țările la Eurovision 2021 a fost publicată. Republica Moldova va fi în cea de a doua semifinală

După ce au fost publicate oficial toate piesele țărilor care vor participa la Eurovision 2021, a fost publicată și ordinea în care vor evolua. În total, sunt înregistrate 39 de țări participante. Astfel, Moldova, care este reprezentată de interpreta Natalia Gordienko va participa în cea de a doua semifinală, sub numărul 7, scrie SHOK.md.

Prima semifinală va avea loc pe 18 mai, cea de a doua semifinală va avea loc 20 mai, iar finala se va desfășura în data 22 mai.

În acest an, la Eurovision Moldova va fi reprezentată de Natalia Gordienko cu piesa „Sugar”. Potrivit interpretei piesa „Sugar” este una dinamică, veselă, pozitivă, sexuală, foarte dulce, deoarece „Sugar” în traducere înseamnă zahăr.

Cea de-a 65-a ediție a Concursului European de Cântec se va desfășura anul acesta în Rotterdam, Regatul Țărilor de Jos, după ce reprezentantul acestei țări Duncan Laurence a câștigat concursul din anul 2019 cu piesa Arcade. Concursul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei Covid-19.

Potrivit organizatorilor, cea de-a 65-a ediție a concursului muzical „Eurovision 2021” se va desfășura într-un format limitat din cauza pandemiei de coronavirus. Deocamdată sunt luate în calcul mai multe scenarii. Unii dintre artiști ar putea fi prezenți la Rotterdam, respectând distanța fizică şi testându-se frecvent pentru Covid. Alții, însă, ar putea rămâne acasă și de acolo să-și prezinte piesa la competiție. Nu se știe dacă va fi permis accesul publicului.

Totodată, Republica Belarus a fost exclusă de la ediţia din acest an a concursului Eurovision, programată în luna mai, după ce a eşuat pentru a doua oară în tentativa sa de a propune un cântec care să respecte dimensiunea non-politică a acestei competiţii muzicale.

European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul Eurovision, a precizat că ambele cântece propuse de trupa Galasy ZMesta (Галасы ЗМеста) „au încălcat regulamentele competiţiei care se asigură că acest concurs nu este manipulat sau discreditat”.

Gritco Adriana

https://shok.md/

Citește și