Petiție după ce un Pit bull a ucis doi căteluși și a atacat o femeie: Ce sancțiuni propun semnatarii

 Petiție după ce un Pit bull a ucis doi căteluși și a atacat o femeie: Ce sancțiuni propun semnatarii
0Shares

Incidentul produs în parcul Valea Morilor a trezit multe reacții în societate. La circa o săptămână de la nenorocire, A.O. Societatea Umană a hotărât să înainteze o petiție către Parlament și Ministerul Justiției în care solicită să fie făcute mai multe schimbări în legislație, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Aceștia solicită:

  1. Introducerea posibilității de a confisca animalele de la proprietari în cazuri de cruzime și pericolului vieții animalului, în cazul pericolului vieții altor oameni, în cazul încălcării regulilor de întreținere sau plimbării animalelor.

  2. Să fie introdus interzicerea de a avea un animal la termin de la 1 până la 10 ani în cazul cruzimii și pericolului vieții animalului, în cazul pericolului vieții altor oameni, în cazul încălcării regulilor de întreținere sau plimbării animalelor.

  3. Să fie majorate amenzile pentru cruzime față de animale, pentru încălcarea regulilor de întreținere și plimbare a animalelor

Inițiatorii petiției consideră că asemenea schimbări vor stimula responsabilitatea față de animale și la respectarea regulilor de întreținere și plimbare a acestora.

Stăpânul câinelui, care a ucis un alt patruped și a atacat o femeie, încă este de negăsit.

Incidentul s-a produs în seara zilei de vineri. Un bărbat ar fi tras mai multe gloanțe în direcția unui câine, care i-a atacat un patruped și a atacat soția. Incidentul s-a produs după ora 20:00.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/