„Poate lumea mă privește ca pe o nebună”. Emma Răducanu rupe tăcerea, după a auzit ce spun specialiștii despre ea

 „Poate lumea mă privește ca pe o nebună”. Emma Răducanu rupe tăcerea, după a auzit ce spun specialiștii despre ea

EMMA RADUCANU (GBR) MIAMI OPEN, HARD ROCK STADIUM, MIAMI, FLORIDA, USA, 2022 ATP 1000, WTA 1000, MEN & WOMEN, SINGLES, DOUBLES, HARD COURT, SUNSHINE DOUBLE. © TENNIS PHOTO NETWORK

Britanica de origine română Emma Răducanu încă se recuperează după accidentarea suferită în primul tur la Roma, în timpul meciului cu Bianca Andreescu, scrie SHOK.md cu referire la digisport.

Campioana de la US Open 2021 va participa la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros.

Specialiștii consideră că marea problemă a tinerei sportive este faptul că a schimbat foarte des antrenorii. Emma Răducanu le-a răspuns criticilor și afirmă că este încrezătoare că deciziile luate au fost bune.

„Este cu siguranță o călătorie în care învăț pe parcurs, dar contează ceea ce funcționează pentru mine, la nivel individual. Poate că nu funcționează pentru oricine și lumea poate mă privește ca pe o nebună, dar eu am încredere în deciziile mele și în ceea ce cred că este bine pentru mine. Am încredere în felul în care lucrez și privesc înainte.”, a declarat Emma Răducanu, conform Tennis World USA.

Pe lângă antrenamente, Emma Răducanu are responsabilități și în afara terenului. Sportiva a semnat mai multe contracte de sponsorizare după succesul de la US Open, iar programul ei este foarte încărcat.

„Cred că ar trebui să fac progrese în ceea ce înseamnă procesul de relaxare, pentru că nu prea mai am timp pentru mine. Fac yoga, consider că e foarte important să fii flexibil, pentru că ajungem în tot felul de poziții pe terenul de tenis. Yoga mă relaxează și este una din activitățile care mă deconectează total.”, a mai afirmat Emma Răducanu.

Cu ce antrenori a lucrat Emma Răducanu

După “explozia” de anul trecut, când a câștigat US Open, Emma Răducanu n-a reușit rezultate notabile în sezonul 2022 (7 victorii, 9 eșecuri).

Potrivit unei analize BBC, marea problemă a britanicei de origine română este faptul că a schimbat antrenorii.

Mai întâi, britanicul Nigel Sears a încheiat colaborarea cu Emma Răducanu după parcursul de la Wimbledon, din iulie 2021.

În septembrie 2021, Emma Răducanu a renunțat în mod surprinzător la britanicul Andrew Richardson, cel care a ajutat-o să câștige US Open.

Antrenorul german Torben Beltz a început colaborarea cu Emma Răducanu în noiembrie 2021, dar fără succes. Acordul a fost încheiat în aprilie 2022.

Iain Bates și Louis Cayer, antrenori în cadrul London Tennis Association (LTA), au lucrat alături de Emma Răducanu pentru turneele pe zgură de la Madrid și Roma, din luna mai.

Acum, Emma Răducanu se pregătește alături de Raymond Sarmiento (29 de ani), un american care a fost în Top 300 ATP. Sarmiento va face parte din echipei britanicei pentru Roland Garros (22 mai – 5 iunie).

Maria Palade

https://shok.md/