Poetul Arcadie Suceveanu, împlinește 69 de ani: „Un creator livresc”

 Poetul Arcadie Suceveanu, împlinește 69 de ani: „Un creator livresc”
Poetul, eseistul şi traducătorul Arcadie Suceveanu, împlinește 69 de ani. „Un creator livresc, care a asimilat natura atâtor elemente de cultură, înscriindu-se perfect în modernismul și postmeodernismul românesc literar”, a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.

 

„Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, poetul, eseistul şi traducătorul Arcadie Suceveanu, împlinește astăzi onorabila vârstă de 69 de ani.
Un creator livresc, care a asimilat natura atâtor elemente de cultură, înscriindu-se perfect în modernismul și postmeodernismul românesc literar. Cu ocazia zilei de naștere, din partea Direcției Cultură și al meu personal, adresăm talentatului scriitor urări de bine, sănătate durabilă, cititori fideli, inspirație, răbdare şi succese în trudele de mai departe.
La mulți ani, stimate domnule Arcadie Suceveanu”.

Arcadie-Vasile Suceveanu s-a născut la data de 16 noiembrie 1952 în satul Suceveni, raionul Hliboca (Adâncata) din regiunea Cernăuți (astăzi în Ucraina), în familia lui Vasile și Catrina Sucevan. După studiile efectuate la Școala de 8 ani (1959-1969) și la Școala Medie din Carapciu pe Siret (1969), a urmat cursurile Facultății de Filologie, secția Limba și Literatura Română din cadrul Universității de Stat din Cernăuți (1969-1974).
Arcadie Suceveanu este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru-fondator al PEN-Clubului din Moldova.

Maria Palade

https://shok.md/