Premierul francez primește lenjerie de damă prin poștă. Cine îi trimite politicianului astfel de „cadouri”

 Premierul francez primește lenjerie de damă prin poștă. Cine îi trimite politicianului astfel de „cadouri”

Proprietarii magazinelor de lenjerie intimă din Franța au găsit o metodă inedită de a protesta împotriva restricțiilor care le-au afectat afacerile. Aceștia i-au trimis prim-ministrului francez Jean Castex mai multe pachete cu lenjerie intimă însoțite de scrisori în care îi cer să revină asupra restricțiilor scrie SHOK.md, cu referire la spynews.

Această formă de protest a fost făcută publică chiar de activiști, care au postat pe Twitter poze cu lenjeria de damă și scrisorile trimise premierului. Fiecare scrisoare conține același mesaj, respectiv o rugăminte către șeful executivului pentru a modifica măsurile impuse.

„Adevărul este că toți suntem esențiali, domnule Prim-ministru.Afacerile mici, locale, sunt importante. Ele contribuie la economia locală și dau viață comunității noastre”, scrie în fiecare dintre scrisorile trimise lui Castex.

Gruparea Action Culottée este cea care a organizat protestul după ce magazinele de lenjerie au fost clasate ca afaceri non-esențiale, și, în mod implicit, au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

„Am reușit să strângem 200 de vânzători care să participe. Asta înseamnă că Prim-ministrul a primit până acum 200 de perechi de chiloți”, a spus Nathalie Paredes, proprietara magazinului Sylvette Lingerie din Lyon, și creatoarea proiectului, pentru CNN.

Activiștii sunt foarte revoltați și pentru că alți agenți economici își continuă activitatea deși nu este vorba de afaceri esențiale, consideră aceștia.

„Florăriile, libăriile, frizeriile și magazinele de discuri au fost catalogate ca ”esențiale”. Dar cum rămâne cu lenjeria? Nu e o chestiune de igienă și de protecție? Nu e primul lucru pe care îl pui pe tine dimineața, când te îmbraci?”, a mai spus gruparea.

Până la aceast oră, premierul francez nu a dat nicio declarație pe această temă.