Raport Google: Hackeri ruși au încercat să intre în computerele NATO și ale ministerelor Apărării din state aliate

 Raport Google: Hackeri ruși au încercat să intre în computerele NATO și ale ministerelor Apărării din state aliate
0Shares

Hackerii rușii au încercat recent să pătrundă în rețelele cibernetice ale NATO, potrivit unui raport al Google, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Au încercat să acceseze inclusiv datele Centrului de Excelență al Alianței și computerele ministerelor Apărării din mai multe țări, mai arată raportul grupului de analiză a amenințărilor de la Google. Analiștii nu precizează ce țări au fost vizate, dar au spus că aceste tentative au fost realizate folosind conturi Gmail nou create. Rata lor de succes este necunoscută.

Atacurile cibernetice au fost lansate de un grup de hackeri din Rusia, numit Coldriver sau Callisto.

Rusia, aflată sub sancțiuni economice dure impuse de Occident în urma invaziei din Ucraina, neagă în mod repetat acuzațiile că ar organiza atacuri cibernetice asupra unor ținte occidentale.

În 2019, firma finlandeză de securitate cibernetică F-Secure Labs spunea că gruparea Callisto este „interesată de colectarea de informații referitoare la politica externă și de securitate” în Europa.

„Vedem zilnic activități cibernetice malițioase”, a arătat NATO într-un comunicat.

„Centrele de excelență NATO lucrează alături de Alianță, dar nu fac parte din NATO ca atare. Suntem în legătură cu ei în această problemă”, se mai arată în comunicat.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/