„Regele Khoisan” din Africa de Sud a fost arestat după ce a crescut cannabis lângă palatul prezidențial

 „Regele Khoisan” din Africa de Sud a fost arestat după ce a crescut cannabis lângă palatul prezidențial
0Shares

Poliția sud-africană a distrus mai multe plante de cannabis care erau crescute lângă palatul prezidențial din Pretoria, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Plantația aparținea unor membrii ai comunității indigene Khoisan, care locuiesc de trei ani în corturi aflate lângă biroul președintelui Cyril Ramaphosa. Liderul lor, denumit Regele Khoisan, s-a agățat de o plantă mare de cannabis în timp ce era reținut de poliție.

“Poliție….ai declarat război”, a strigat regele Khoisan, potrivit APF. “Ne-am aflat aici în mod pașnic. O să venim după voi”, a mai spus Regele Khoisan. Ulterior, el a fost arestat.

Regele Khoisan a fost reținut alături de mai mulți activiști pentru “tranzacționarea de dagga (cannabis), plantarea și cultivarea de dagga, precum și refuzul de a purta o mască de protecție la ordinul unui polițist”, potrivit unui comunicat citat de AFP.

În 2018, grupul a ridicat o tabără pe spațiul verde aflat lângă palatul prezidențial din Pretoria, lângă o statuie uriașă a lui Nelson Mandela, pentru a cere recunoașterea oficială a limbii Khoisan.

Soția Regelui Khoisan, Regina Cynthia, și-a manifestat supărarea privind incidentul într-un interviu pentru publicația online sud-africană IOL. “Sunt foarte, foarte supărată. Președintele nu vrea să vină”, a declarat ea, adăugând că poporul ei nu vrea decât recunoaștere.

Oamenii Khoisan au folosit plantele în scopuri medicinale, pentru boli pentru cancer sau hipertensiune, a mai spus Regina Cynthia. Plantele de cannabis au fost plantate într-o grădină de legume. Utilizarea personală de cannabis în locuri private a fost dezincriminată în Africa de Sud în 2018.

Oamenii din poporul Khoisan sunt cei mai vechi locuitori din Africa de Sud, însă în prezent mai există doar o mică minoritate în țară.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/