Reprezentantul Italiei este câștigătorul Eurovision 2021. IATĂ pe ce loc s-a clasat Natalia Gordienko

 Reprezentantul Italiei este câștigătorul Eurovision 2021. IATĂ pe ce loc s-a clasat Natalia Gordienko

Trupa Måneskin, care a reprezentat Italia la Eurovision 2021, este câștigătoarea din acest an a concursului muzical, cu piesa Zitti E Buoni. Reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Gordienko, a ocupat locul 13, cu 115 puncte acumulate, scrie SHOK.MD.

Pe locul 2 s-a clasat reprezentanta Franței, Barbara Pravi, cu piesa Voila și 499 puncte, iar pe locul 3, Gjon’s Tears din Elveția, cu piesa Tout l’Univers, ce a acumulat 432 puncte.

Este a treia oară în istoria Eurovision când trofeul merge în Italia. Ultima dată s-a întâmplat acum 31 de ani, în 1990, când țara a fost reprezentată de Toto Cutugno, care a urcat pe scenă cu piesa „Insieme 1992”.

În acest an, lupta a fost una acerbă, iar rezultatul absolut neașteptat. Asta deoarece în urma votului juriului din fiecare țară participantă, învingător urma să fie reprezentatul Elveției, urmat de interpreta din Franța și de cea din Malta. Însă votul juriului a schimbat radicat situația, trupa din Italia poziționându-se de pe a patra direct pe prima treaptă, cu un total de 524 de puncte.

Reprezentanta Republicii Moldova a ocupat locul 13 în finala Eurovision 2021, cu piesa „Sugar”.Cel mai mare punctaj, 12 puncte, Natalia Gordienko l-a primit din partea Bulgariei și a Rusiei.

Rezultate finale Eurovision 2021

Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2021, Natalia Gordienko, s-a calificat în finala concursului după ce a evoluat pe scena de la Rotterdam, în cea de-a doua semifinală a concursului, cu piesa „Sugar”.

În finala concursului au mai evoluat reprezentanții din Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Rusia, Suedia și Ucraina. România a ratat calificarea, evoluând în prima semifinală a concursului.

În timp ce evolua pe scena de la Rotterdam, Natalia Gordienko a avut parte de un incident. Interpreta a scăpat microfonul din mână, însă a reușit să se mobilizeze rapid, cu ajutorul dansatorilor care au însoțit-o.

Duminica Lilia

https://shok.md/

Citește și