S-a răzgândit, dar în zadar. Moloșag, după ce deputații i-au aprobat cererea de demisie: Nu am fost informată că se examinează astăzi

 S-a răzgândit, dar în zadar. Moloșag, după ce deputații i-au aprobat cererea de demisie: Nu am fost informată că se examinează astăzi

Avocata Poporului a venit cu o reacție, după ce Parlamentul a adoptat decizia privind demisia sa din funcție, în urma unui scandal legat de „asistentul său personal”, un fost condamnat pentru proxenetism, despre care avocata spunea că „are menirea să o facă funcțională în noua postură”. „Nu am fost informată că astăzi se examinează acest subiect și că Comisia pentru drepturile omului și relații interetnice are spre examinare o situație legată de Avocatul Poporului”, a declarat Moloșag pentru tv8.

„Cererea mea a fost înregistrată la Parlament la ora 9:30. Nu am văzut ordinea de zi, deci, în ordinea de zi nu era inclusă demisia mea. Nu am fost informată că astăzi se examinează acest subiect și că Comisia pentru drepturile omului și relații interetnice are spre examinare o situație legată de Avocatul Poporului. Din moment ce Parlamentul a adoptat așa o decizie, rămâne să ne supunem acesteia”, a declarat Natalia Moloșag.

„Eu am nevoie de un timp ca să mă gândesc ce voi întreprinde mai departe. Cel mai probabil, voi lua o pauză, pentru a fi alături de cei dragi, familia mea”, a mai adăugat aceasta.

Hotărârea Parlamentului urmează a fi publicată în Monitorul Oficial, moment în care intră în vigoare. „Eu din moment ce mi-am depus demsiia am exercitat conștiincios atribuția de Avocat al Poporului. Îmi pare rău, pentru că atunci când mi s-a încredințat mandatul, la 23 septembrie, eu am simțit susținerea Parlamentului în ceea ce mi-am propus să fac”, a mai menționat Moloșag.

Parlamentul a aprobat, astăzi, în ședința plenară, demisia Nataliei Moloșag din funcția de Ombudsman, după un scandal legat de „consilierul proxenet”. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de către 82 de deputați și „fără întrebări”. Asta deși dimineața, Natalia Moloșag anunța despre faptul că a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova”. Decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată drept urmare a „constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie – 08 decembrie 2021 de către comisia de inventariere”.

Natalia Moloșag a demisionat pe 2 decembrie, după un scandal legat de „asistentul său personal”, un fost condamnat pentru proxenetism, despre care avocata spunea că „are menirea să o facă funcțională în noua postură”.

Avocata Poporului a ieșit cu explicații privind „implicarea în activitatea oficiului” a unui oarecare Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism.

După acest scandal public, președinta Maia Sandu, al cărei avocată a fost anterior Natalia Moloșag, a declarat că nu o cunoaște personal, iar explicațiile acesteia „se pare că nu au fost convingătoare”.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba s-a arătat nemulțumit de explicațiile publice prezentate de Avocata Poporului, Natalia Moloșag, privind „consilierul” său personal, care a fost condamnat pentru proxenetism, Dumitru Godorog.

Natalia Moloșag nu a demisionat, cum i-au cerut mai mulți lideri și ONG-uri, dar a declarat că este supusă mai multor „atacuri” pentru că intenționa să facă dezvăluiri despre activitățile anterioare ale instituției pe care o reprezintă.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență. Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS. Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o, timp de 15 ani, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.

Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septrembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS.

Citește și