S-a stins din viață unul din fondatorii Teatrului „Luceafărul” Vladimir Zaiciuc. Actorul avea 84 de ani

 S-a stins din viață unul din fondatorii Teatrului „Luceafărul” Vladimir Zaiciuc. Actorul avea 84 de ani

A încetat din viață actorul de teatru și film Vladimir Zaiciuc, reprezentant al generației de aur și unul dintre fondatorii Teatrului „Luceafărul”, scrie SHOK.md.

Vladimir Zaiciuc și-a făcut studiile la Școala Superioară de Teatru „B. Șciukin” de pe lângă Teatrul „Vahtangov” din Moscova (1955 – 1960), specialitatea Actor de teatru și film. În anul 1960 și-a început activitatea la Teatrul „Luceafărul”.
În anii 1968 – 1971 a fost actor la Teatrul televizat „Dialog”. În perioada 1968 – 1980 a activat în caliate de profesor de arta actorului la Conservatorul de Stat „G. Musicescu” din Chișinău. În 1971 revine la Teatrul „Luceafărul”, unde activează până în anul 2008.
S-a făcut remarcat prin rolurile din spectacolele: „Nota zero la purtare”, „Copiii și merele”, „La moara dracilor”, „Arvinte și Pepelea”, „Autorul moare azi”, „Vicleniile lui Scapin”, „Baia”, „Căsătoria”, „Trei surori”, „Păsările tinereții noastre”, „Dragul meu ticălos”, „A cincea lebădă”, „Hamlet”, „Angajare de clovn” ș.a.
A jucat roluri principale și roluri secundare, roluri de comedie și roluri de dramă, roluri sociale și roluri clasice.
A debutat în cinematografie în perioada studenției, jucând în primul film moldovenesc „Când omul nu-i la locul lui” (1957) după un scenariu de Ion Druță „Floare de cireș”. A mai jucat în filmele „Când se duc cocorii”, „Singur în fața dragostei”, „Zece ierni pe-o vară” , „Durata zilei” ș.a.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și