Samuel E Wright, vocea crabului din filmul Mica Sirenă, a murit la 74 de ani

 Samuel E Wright, vocea crabului din filmul Mica Sirenă, a murit la 74 de ani
0Shares

Actorul american Samuel E Wright, faimos pentru că i-a dat voce crabului Sebastian din filmul Disney “Mica Sirenă”, a murit la 74 de ani, informează SHOK.MD.

Potrivit digi24, Wright a cântat cântecul “Under the sea” din filmul de animație lansat în 1989, piesa fiind recompensată cu premiul Oscar în 1990, la categoria “Cel mai bun cântec original”.

Ulterior, Wright a interpretat personajul Mufasa în producția originală “Regele Leu” de pe Broadway. Disney a afișat imaginea lui la teatrul unde s-a jucat muzicalul.

Născut în Camden, statul Carolina de Sud, în 1946, Wright a făcut parte din distribuția originală de pe Broadway a piesei Jesus Christ Superstar, în 1971. Samuel E Wright a primit o nominalizare la premiile Tony în 1984, pentru muzicalul Tap Dance Kid. A urmat o nouă nominalizare la premiile Tony în 1998, pentru rolul regelui Mufasa din “Regele Leu”, varianta de teatru a filmului Disney din 1994.

Cu toate aceastea, Wright a rămas cunoscut pentru că i-a împrumutat vocea sa personajului Sebastian, rol pe care l-a reluat și pentru un serial TV “Mica Sirenă” și alte variante ale titlului.

“Sebastian mi-a dat tot ceea ce mi-am dorit de la cariera de actor, m-a făcut nemuritor”, a declarat Wright pentru revista Entertainment Weekly în 1991.

Potrivit familiei sale, Wright a murit luni în locuința sa din Walden, New York, după o luptă de trei ani cu cancerul de prostată.

0Shares