Scandalul legat de marșul LGBT ia amploare. Ceban: Interzis am spus. Nu aveți ce căuta în Chișinău, pe străzi. Nici cu Maia Sandu, nici fără

 Scandalul legat de marșul LGBT ia amploare. Ceban: Interzis am spus. Nu aveți ce căuta în Chișinău, pe străzi. Nici cu Maia Sandu, nici fără

Scandalul legat de marșul LGBT ia amploare. După reacțiile provocate de anunțul lui Ion Ceban privind interzicerea marșului LGBT în capitală, edilul vine cu noi declarații. „Interzis am spus. Nu aveți ce căuta în Chișinău pe străzi. Nici cu Maia Sandu, nici fără ea”, a scris acesta într-o postare pe Facebook care ulterior a dispărut, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Interzis am spus. Nu avețu ce căuta în Chișinău pe străzi. Nici cu Maia Sandu, nici fără ea. Vă faceți ce aveți de făcut acasă”, a scris Ceban.

Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT planificat pentru această lună. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.

Soția ministrului Muncii, Vera Țurcanu-Spatari cere Consiliului pentru Egalitate să reacționeze la postarea „homofobă” a lui Ceban. „Ion Ceban asta depășește orice limită”, a scris aceasta, după ce primarului capitale a declarat că „marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de Primărie”.

Mitropolia Moldovei cere autorităților să anuleze festivalul Moldova Pride, care se va încheia cu Marșul solidarității organizat de comunitatea LGBT. Aceștia invocă faptul că „parada sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre”, iar în context cer „să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”.

Citește și