Sharon Stone face DEZVĂLUIRI ȘOCANTE: Am fost sfătuită să întrețin relații INTIME cu partenerul de film, pentru o MAI BUNĂ CHIMIE PE ECRANE

 Sharon Stone face DEZVĂLUIRI ȘOCANTE: Am fost sfătuită să întrețin relații INTIME cu partenerul de film, pentru o MAI BUNĂ CHIMIE PE ECRANE

În câteva extrase din cartea sa „The Beauty of Living Twice”, publicate acum de Vanity Fair, Sharon Stone face dezvăluri șocante despre filmările pentru „Basic Instinct” și despre ce însemna pentru o femeie să lucreze la Hollywood în acea perioadă, comparativ cu zilele de azi, scrie SHOK.MD, cu referire la filmnow.ro/.

Actrița în vârstă de 63 de ani a povestit cum, la un moment dat, un producător „m-a chemat în biroul lui și mi-a explicat de ce ar trebui să întrețin relații intime cu partenerul de film… pentru o mai bună chimie pe ecran”:

„Acum crezi că dacă mă culc cu el va deveni un actor excelent? Nimeni nu este atât de bun în pat”, i-a replicat ea. „Am simțit că ar fi putut angaja un actor talentat, cineva care să poată susține scena respectivă din film, și să-și amintească replicile. De ce nu fac ei ce mi-au propus mie și să mă lase naibii în pace?”. „Jobul meu era de actriță, nu altul”. „Evident că răspunsul meu nu a fost unul popular. Așa că am început să fiu considerată dificilă”.

Stone ține să menționeze, însă, că la vremea respectivă existau și „bărbați grozavi” în industrie și a scrist numele colegului ei din „Basic Instinct”, Michael Douglas, cu care încă este prietenă. Sharon este de părere că acum „întregul sistem se schimbă”, în urma mișcării #MeToo.

„Povara financiară este reală, iar clubul băieților bătrâni nu se mai ocupă în totalitate de asta”, a scris ea. „Acum sunt mai multe femei la cârmă și nu în buzunarul bărbaților, obligate să le facă jocul pentru că altfel ar avea de pierdut”.

Sharone Stone, adevărul despre faimoasa scenă din Basic Instinct, una dintre cele mai controversate din istoria filmului

Stone a atins în memoriile sale și subiectul peliculei din 1992 „Basic Instinct”, legat de una dintre cele mai controversate scene din istoria filmului.

Actrița a povestit cum i s-a promis că în scena interogării lui Catherine Tramell nu i se vor vedea părțile intime, dar s-a întâmplat exact opusul.

Sharon Stone a mărturisit că a văzut pentru prima oară scena respectivă într-o sală de vizionare cu agenți și avocați — după ce anterior a fost asigurată că în film publicul nu va vedea nimic nepotrivit.

Vedeta de cinema a scris că respectiva scenă a fost mult mai explicită decât anticipase, susținând că nu a avut nici cea mai mică idee că va dezvălui mai mult decât trebuie în timpul filmării.

„După ce am filmat Basic Instinct, am fost sunată să-l văd”, a scris ea în extrasul publicat de Vanity Fair. „Nu doar eu cu regizorul, ci într-o cameră plină de agenți și avocați, dintre care cei mai mulți nu aveau nimic de-a face cu proiectul”.

„Așa mi-am văzut vaginul în film, pentru prima dată, la mult timp după ce mi se spusese: Nu putem vedea nimic – am nevoie să renunți la lenjeria intimă deoarece albul reflectă lumina și se vede că porți lenjerie”.

În scena de neuitat, personajul femme fatale al lui Stone – scriitoarea Catherine Tramell – este interogat de polițiști. Într-o rochie albă, scurtă, stând pe un scaun, aceasta își povestește întâlnirile sexuale, când, la un moment dat, își depărtează provocator picioarele lăsându-i stupefiați pe anchetatorii aflați în fața ei.

Regizorul Paul Verhoeven a negat că ar fi exploatat-o pe Stone, care avea 34 de ani când a fost lansat filmul, susținând că Sharon știa ce face  și că a fost de acord.

„Sharon minte”, a spus el pentru ICON în 2017. „Orice actriță știe ce se va vedea dacă îi ceri să-și scoată lenjeria pentru a fi filmată”.

Verhoeven a susținut că Stone nu a avut o problemă cu nuditatea până când a văzut scena alături de managerul si agentul de presă și se  temea că asta i-a putea nărui cariera.

Cu toate acestea, în memoriile sale, Stone subliniază că versiunea ei este singura care merită ascultată, deoarece corpul ei era filmat.

„Da, au existat multe puncte de vedere pe această temă, dar, din moment ce eu sunt cea cu părțile intime expuse, permiteți-mi să spun: Celelalte puncte de vedere sunt nișt prostii”. „Uite cum stau lucrurile. Nu mai conta. Eram eu și părțile mele intime acolo expuse. Am avut decizii de luat. M-am dus la cabina de proiecție, l-am plesnit Paul peste față, am plecat, m-am dus la mașină și l-am sunat pe avocatul meu, Marty Singer”.

Stone povestește că Singer i-a spus că lungmetrajul nu poate fi lansat așa și că ar putea obține un ordin pentru oprirea acestuia. Avocatul a asigurat-o că nu este legal ce au făcut cu respectiva scenă și pentru o clipă a fost ușurată, dar apoi s-a gândit la film și la personajul ei.

„Dacă eram eu regizorul? Ce-aș fi făcut dacă aș fi obținut acea scenă? Dacă aș fi obținut-o intenționat? Sau din întâmplare? Dacă ar exista pur și simplu? Am avut de gândit”, explică ea.

„Știam ce film fac. M-am luptat pentru rolul acela și în tot acest timp doar acest regizor a crezut în mine. A trebuit să găsesc o modalitate de a deveni obiectivă”.

 Stone susține că l-a confruntat pe Verhoeven cu opțiunile date de Singer, însă acesta a negat că ea ar avea de ales în această privință.

„Dar am avut de ales. Așa că m-am gândit și m-am gândit și am ales să permit această scenă în film”. „De ce? Pentru că a fost corect pentru film și pentru personaj; și pentru că, la urma urmei, era filmată deja”. „Apropo, probabil că nu vă amintiți, dar numele meu nu era în partea de sus a afișului cu Michael Douglas”, a adăugat ea.

Stone mai povestește că Verhoeven nu i-a rostit niciodată numele corect, spunându-i mereu „Karen”.

Gritco Adriana

https://shok.md/