Și-au ales ținuta: Cum vor ieși Fraţii Advahov și Zdob și Zdub, pe scena Eurovision

 Și-au ales ținuta: Cum vor ieși Fraţii Advahov și Zdob și Zdub, pe scena Eurovision
0Shares

Fraţii Advahov și „Zdob și Zdub” au oferit câteva detalii despre ținutele cu care vor urca pe scena Eurovision 2022. Potrivit artiștilor „e o vestimentație frumoasă, ieșită un pic din standarte”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, unde au mai menționat că o să fie pe placul publicului.

„Va fi foarte interesant și haios, o să vă placă. Sunt costume de artă conceptuală, cu cale ferată. 

Noi nu suntem artiști de muzică popi, suntem naturali și vii.  După turneul de promovare, când am revenit acasă ne-am dat seama că o să avem o vestimentație foarte reușită, comparativ cu alți concurenți”, au menționat interpreții.

Totodată, aceștia au adăugat că R.Moldova e foarte bogată în tradiții pe care le vor „încearca să le cânte pe scena mare”.

Întrebați ce vor face dacă vor câștiga marele concurs, artiștii au glumit și au spus că  „Nu mai vin la Eurovision”. 

Single-ul „Trenulețul” este un mix dinamic de folclor de la Frații Advahov și energia rock’n’roll a Zdubilor.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat în cadrul emisiunii Puterea a Patra, că nu-l deranjează mesajul unionist al piesei „Trenulețul” de la Eurovision, interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov, chiar din contra susține ambele formații. „Toți sunt ai noștri indiferent de ideologia pe care o împărtășesc ei”, a spus Ceban

Zdob și Zdub și frații Advahov vor interpreta varianta originală a piesei „Trenulețul” în semifinala și finala Eurovision 2022 de la Torino. Potrivit producătorului „Zob și Zdub”, versurile au fost modificat pentru un experiment, iar în situația în care a trezit reacții negative, se va reveni la textul inițial.

Versurile unioniste din piesa „Trenulețul” de la Eurovision interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov au fost modificate. Jurnalista Angela Aramă a făcut o comparație dintre text și s-a arătat dezămăgită de această decizie. „Cu textul schimbat, cântecelul și-a pierdut tot farmecul”, a menționat aceasta.

Piesa „Trenulețul”, care va reprezenta Republica Moldova în Italia (Torino), în cadrul Eurovision 2022. Pe scenă vor urca, din nou, Zdob și Zdub, de data aceasta însoțiți de frații Advahov

Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat – locul trei. Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest – 2022 va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino. 41 de țări vor participa la ediția din 2022.

0Shares