(video) Ion Ceban, despre versurile unioniste din „Trenulețul” de la Eurovision: „Toți sunt ai noștri”

 (video) Ion Ceban, despre versurile unioniste din „Trenulețul” de la Eurovision: „Toți sunt ai noștri”
0Shares

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat în cadrul emisiunii Puterea a Patra, că nu-l deranjează mesajul unionist al piesei „Trenulețul” de la Eurovision, interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov, chiar din contra susține ambele formații. „Toți sunt ai noștri indiferent de ideologia pe care o împărtășesc ei”, a spus Ceban.

„Advahov este orchestră municipală și sunt extraordinari în ceea ce fac. Cu Zdob și Zdub ne cunoaștem dina anii 90, atunci încă făceau repetiție la școala 59, Aldea Teodorovici. Apreciez muzica ambelor formații. Sunt extraordinari”, a declarat Ceban.

Întrebat de Gheorghe Gonța, dacă nu-l deranjează mesajul unionist al piesei cu care merge R.Moldova la Eurovision, Ceban a răspuns că nu.

„Mie îmi place ceea ce fac ei, muzica și multe alte lucruri. Noi, la Direcția Cultură a Municipiului Chișinău nu am făcut niciodată diferență între ai noștri, ai voștri. Toți sunt ai noștri și toate colectivele indiferent de ideologia pe care o împărtășesc ei, că e cineva mai pro-vestic, pro-estic sau unionist. Ei sunt în primul rând oameni de creație și noi chiar îi implicăm pe toți în acest context, în diferite activități.

58 la sută din cheltuielile pentru educație, în bugetul municipal sunt astăzi bătute în cuie. De trei ori am majorat bugetul pentru proiecte municipale și îi implicăm absolut pe toți. Sunt foarte multe pentru anul curent”, a precizat primarul capitalei.

Zdob și Zdub și frații Advahov vor interpreta varianta originală a piesei „Trenulețul” în semifinala și finala Eurovision 2022 de la Torino. Potrivit producătorului „Zob și Zdub”, versurile au fost modificat pentru un experiment, iar în situația în care a trezit reacții negative, se va reveni la textul inițial.

Versurile unioniste din piesa „Trenulețul” de la Eurovision interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov au fost modificate. Jurnalista Angela Aramă a făcut o comparație dintre text și s-a arătat dezămăgită de această decizie. „Cu textul schimbat, cântecelul și-a pierdut tot farmecul”, a menționat aceasta.

Piesa „Trenulețul”, care va reprezenta Republica Moldova în Italia (Torino), în cadrul Eurovision 2022. Pe scenă vor urca, din nou, Zdob și Zdub, de data aceasta însoțiți de frații Advahov

Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat – locul trei. Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest – 2022 va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino. 41 de țări vor participa la ediția din 2022.

 

0Shares