Sony vrea să reușească unde Apple a eșuat: un nou concept auto

 Sony vrea să reușească unde Apple a eșuat: un nou concept auto

În timpul prezentării principale a Sony la CES 2022, compania a lansat Vision-S EV pe care am văzut-o anul trecut, împreună cu un nou concept SUV numit Vision-S 02. Dar marea surpriză, de data aceasta, este lansarea Sony Mobility, o nouă companie care se va concentra pe mașinile electrice. În timp ce industria tehnologică s-a concentrat de câțiva ani pe Apple și dacă ar putea aceasta să producă sau nu așteptatul vehicul, Sony ne-a arătat deja un prototip funcțional, plin de tehnologie proprie, iar acum merge un pas mai departe, scrie SHOK.md cu referire la playtech.ro.

Sony ne arată viitorul

Sony a postat mai multe videoclipuri demonstrative pe YouTube cu ambele prototipuri Vision-S. Unele, cum ar fi filmul conceptual de două minute de mai sus, oferă indicii despre stilul de viață perfect din care ar putea face parte aceste mașini. Alții prezintă designul interfeței cu utilizatorul sau prezintă un test de conducere la distanță printr-o conexiune 5G care leagă Tokyo și Germania în timp real.

Nu știu dacă toate acestea vor duce într-o zi la o mașină Sony adevărată, dar în mod clar, compania are o viziune pentru viitorul autonom și electric pe care o urmărește. „Explorăm o lansare comercială a automobilului electric Sony”, a declarat Kenichiro Yoshida, președintele și CEO-ul companiei. Această explorare se pare că va răspunde la întrebarea cum o „companie de divertisment creativ” poate „redefini mobilitatea”.

În timpul dezvăluirii Vision-S de anul trecut, Sony a vorbit mult despre capacitățile sale cu senzori și vom vedea cum folosește acest avantaj tehnologic în industria auto. În 2021, a împărtășit alături de producătorii de automobile problema penuriei de cipuri, dar dacă intenționează să se alăture industriei ca un concurent cu drepturi depline sau să devină un fel de furnizor sau partener este ceea ce noi și, eventual, Sony, nu știm încă.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și