Spania nu ține cont de vergeturi. Campania inedită prin care îndeamnă femeile să meargă la plajă, indiferent cum arată

 Spania nu ține cont de vergeturi. Campania inedită prin care îndeamnă femeile să meargă la plajă, indiferent cum arată

Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pentru sezonul estival, pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

„Vara este și a noastră”, este sloganul care însoțește posterul campaniei, în care apar cinci femei cu aspect fizic diferit. Printre ele este și una care face plajă topless, după o mastectomie.

Șefa Institutului pentru drepturile femeilor, Antonia Morillas, a spus că așteptările cu privire la aspectul fizic au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le neagă și  drepturile.

Institutul, care este inițiatorul acestei campanii, a transmis că acest proiect este o încercare de a demonstra că toate persoanele au aceleași drepturi, că femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și cu cine își doresc.

„Astăzi celebrăm o vară pentru toți, fără stereotipuri și violențe estetice împotriva corpului nostru”, este mesajul campaniei. „Toate corpurile sunt corpuri pentru plajă”, a spus ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.

Dar nu toată lumea a fost impresionată de campanie.

Unii s-au întrebat dacă proiectul nu ar trebui extins, ca să includă și bărbați care nu au un aspect fizic „așa numit standard”, în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a spus că această campanie este culmea absurdului, încercând să „creeze o problemă acolo unde nu există”.

Ángela Rodríguez Pam, secretar de stat în Ministerul Egalității de Șanse, a postat pe Twitter un mesaj adresat bărbaților care se întrebau de ce ar avea nevoie femeile de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: „Bineînţeles că mergem, dar ne asumăm că ne vom atrage ura pentru că arătăm un corp care nu este standard.”

În România a fost în ultimele zile un scandal uriaș în mediul online după declaraţiile vloggerului, George Buhnici, legate de felul în care arată femeile care sunt pe litoral. Totul a pornit după ce acesta a afirmat că soția lui are corp „de minoră” şi că nu-i plac „femeile cu vergeturi și celulită”.

La zece zile de la scandal, George Buhnici a venit cu scuze publice. Într-un video întitulat „Iertați-mă, doamnelor” publicat pe canalul său de YouTube, acesta a spus că „a vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum ar fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură”.

Citește și