Un fals preot s-a infiltrat într-o cazarmă a soldaților care au misiunea de a o proteja pe Regină. Armata britanică investighează cazul

 Un fals preot s-a infiltrat într-o cazarmă a soldaților care au misiunea de a o proteja pe Regină. Armata britanică investighează cazul

Armata britanică a anunțat, marți, că a deschis o investigație în ce privește informația că un bărbat care se dădea drept preot a petrecut o noapte într-o cazarmă, alături de soldați care aveau misiunea de a o proteja pe Regina Elisabeta a II-a, în apropierea de castelul de la Windsor, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Conform presei britanice, impostorului i-a fost permisă intrarea în cazarma gărzilor Coldstream după ce a prezentat documente de identificare. El a stat alături de soldați, a băut și mâncat și a povestit împreună cu aceștia.

Suverana britanică nu se afla la Windsor în timpul incidentului. Acesta ar fi avut loc miercurea trecută.

„Armata ia această breșă de securitate foarte în serios și o va investiga cu atenție și cu prioritate. Incidentul face parte dintr-o investigație în curs, de aceea nu pot fi oferite alte informații”, a transmis un purtător de cuvânt al ministerului apărării britanic.

Gărzile Coldstream sunt regimente de infanterie din armata britanică ale căror responsabilități includ și rolul ceremonial de protejare a palatelor regale.

Regina s-a întors după o mică pauza pe care a avut-o la Sandringham, însă Palatul Buckingham a precizat că suverana nu se afla la Windsor la ora locală 20:00, în momentul în care bărbatul a fost escortat afară din cazarmă.

Bărbatul a pretins că este preot și le-a spus militarilor că este un prieten al unui capelan de regiment. A fost invitat în cazarmă unde a luat masa, a băut și a spus povești soldaților.

Soldații au început să devină suspicioși cu privire la identitatea lui când a început să le povestească despre cum a lucrat ca „pilot de test pentru scaune de catapultare” și despre cum i-au fost „înlocuite niște organe”.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și