(VIDEO) Ce putem face pentru a opri suicidul: Cum s-au salvat de la tragedie Olga Verbițchi și Victoria Lungu

 (VIDEO) Ce putem face pentru a opri suicidul: Cum  s-au salvat de la tragedie Olga Verbițchi și Victoria Lungu

Subiectul sinuciderii mereu a fost supus cenzurii în presă. Organizațiile nonguvernamentale care depun efort în prevenirea suicidului, critică dur orice descriere detaliată al acestui fenomen în mass-media. Biserica refuză să-i îngroape pe cei care s-au sinucis, iar statul nu are nici măcar date exacte despre această statistică tragică, scrie SHOK.md.

Deci, ce se face de fapt în țara noastră pentru a preveni sinuciderea, în afară de condamnarea post-factum. Câteva istorii, a tinerilor care au avut o viață dură ne va lăsa o lecție, pe MolDoc :

Despre bloggerița Nicusea, care a sărit de la etajul 14 etaj a vorbit bunica acestea:

„Am crescut-o eu, mama Veronicăi era tânără și nu îi oferea atenție, tata a lăsat-o și nici nu a văzuto. Ea a avut un tată vitreg. Părinții au plecat peste hotare când ea a împlinit 12 ani. Îi cumpărau tot ce dorea, dar parte de dragostea nu a avut. De când părinții au plecat s-au început problemele, dar acum nu putem schimba nimic și ea nu mai este”.

Veronica nu avea pe nimeni, care se putea baza. Din frageda copilărie învățăm să fim iubiți și apreciați, pentru ceea ce sunt, dar din păcate unii nu au parte de dragostea necondiționată.

Istoria Olgăi Verbițchi și momentele grele, care le-a depășit:

„Am vrut să mă sinucid, dar m-am salvat. Mă răneam singură.

Aceasta a declarat că mereu a fost genul de persoană care nu s-a simțit la locul ei în societate.

„Au fost 4 violuri. De la 16 până la 18 ani. Au fost 3 persoane diferite, două violuri au fost de aceeași persoană. Am zis nu, am încercat să lupt, însă nu am avut forța necesară.

Ultimul viol a fost cel mai grav. O gașcă de prieteni pe mine m-au drogat și m-au bătut. Erau mai mulți băieți și s-a întâmplat la mine în casă. Când m-am trezit dimineața în camera mea erau 10 băieți cunoscuți, eu eram goală și nu înțelegeam ce s-a întâmplat…Atunci numai le-am spus duceți-vă acasă.

În perioada ceea am reușit să mă rănesc singură pe mine, să mă tai pe mâini. Pastilele și lama erau singurele lucruri care mă interesau. Mă tăiam pe mâini pentru a simți alceva decât durerea emoțională, adică durerea fizică”, a mărturisit Olga Verbițchi.

Vezi video mai jos:

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și