(VIDEO) Momentul în care Emma Răducanu le vorbește fanilor în limba română

 (VIDEO) Momentul în care Emma Răducanu le vorbește fanilor în limba română

Britanica Emma Răducanu le-a făcut o surpriză fanilor care au asistat la antrenamentele ei de la turneul Transylvania Open, din Cluj-Napoca. Jucătoarea născută în Canada a vorbit la microfon în limba română, limba maternă a tatălui ei, scri e SHOK.md cu referire la digi24.

„Nu pot vorbi în limba română foarte bine, dar voi încerca. Vă mulțumesc foarte mult! Oamenii au fost foarte de treabă cu mine și îmi lipsiți. Iubesc România!” – a spus în limba română campioana de la US Open.

Strădania sportivei britanice a stârnit ropote de aplauze din partea spectatorilor aflați în tribune și laude pe Facebook din partea organizatorilor.

Începând de azi, turneul se va desfășura fără spectatori, ca urmare a restricțiilor adoptate de autoritățile române. Astfel, antrenamentele cu public din acest weekend au reprezentat ultimele ocazii pentru fanii din Cluj s-o vadă la lucru pe Emma Răducanu.

Tânăra de 18 ani a trăit și a studiat în Marea Britanie, dar s-a născut în Canada. Tatăl ei este român și mama chinezoaică. Emma Răducanu este mândră de originile părinților ei și nu uită să le amintească de fiecare dată, presa britanică văzând în ea un simbol al multiculturalismului.

Emma și-a vizitat de mai multe ori atât bunica din România, cât și bunicii din China și a încercat să învețe câte ceva în românește și în mandarină.

De altfel, înainte de a ajunge la turneul găzduit de Cluj, Emma Răducanu le-a transmis fanilor pe o rețea socială un mesaj în limba română.

Maria Palade

https://shok.md/