(VIDEO) Momentul în care un fragment uriaş de stâncă se prăbuşește peste şalupe cu turişti, în Brazilia. Un mort și 15 răniți

 (VIDEO) Momentul în care un fragment uriaş de stâncă se prăbuşește peste şalupe cu turişti, în Brazilia. Un mort și 15 răniți

Un fragment uriaş de stâncă s-a prăbuşit sâmbătă peste mai multe şalupe cu turişti în lacul Furnas, din oraşul brazilian Capitolio, statul Minas Gerais, afectat de inundaţii severe în ultimele zile. În incident şi-a pierdut viaţa cel puţin o persoană şi 15 au fost rănite, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi a cărei autenticitate a fost confirmată de pompieri – potrivit portalului G1 – arată momentul în care o stâncă uriaşă se desprinde din peretele canionului şi se prăbuşeşte de la o înălţime de cinci metri peste câteva şalupe care se aflau în zonă.

Pompierii bănuiesc că precipitaţiile puternice din ultimele zile au pus presiune pe pereţii canionului, provocând în cele din urmă desprinderea stâncii.

Oraşul Capitolio, situat la circa 280 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est), este o destinaţie turistică populară pe tot parcursul anului, datorită defileurilor impresionante care pot fi vizitate cu ajutorul şalupelor.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și