(VIDEO) „Planul meu e să continui să trăiesc, asta e ideea”. Paul McCartney, despre sfârșitul Beatles, cearta cu Lennon și viața de după

 (VIDEO) „Planul meu e să continui să trăiesc, asta e ideea”. Paul McCartney, despre sfârșitul Beatles, cearta cu Lennon și viața de după

John Lennon a fost cel care a pus capăt trupei Beatles, a dezvăluit Paul McCartney în interviurile recente acordate revistei The New Yorker și postului BBC, în care a mai vorbit despre depresia de după destrămarea formației, despre relația complicată cu fostul său bun prieten și despre motivele care îl țin în viață, alert și gata să concerteze la nivel maxim la 79 de ani, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.

Pe 30 ianuarie 1969, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison și Ringo Starr au urcat pe acoperișul clădirii Apple Corps, din centrul Londrei, și au cântat timp de aproximativ 40 de minute mai multe piese de pe albumul „Let It Be”, înainte ca polițiștii să le ceară să reducă sonorul. Concertul neanunțat s-a încheiat cu anunțul celebru al lui Lennon: „În numele grupului și al nostru aș vrea să vă mulțumesc și sper că am trecut audiția”. Sub ei, pe stradă, oamenii aflați întâmplător acolo, care ieșiseră probabil la masă din clădirile de birouri, habar nu aveau că tocmai asistaseră la ultimul concert al trupei The Beatles.

Cei patru au mai înregistrat un album, „Abbey Road” (scos totuși pe piață înainte de „Let It Be”), dar s-au despărțit până la sfârșitul anului și au luat-o pe drumuri separate. Doar doi Beatleși mai sunt acum în viață, McCartney și Starr. Lennon a fost împușcat mortal în 1980, în fața apartamentului său din New York, un eveniment care a șocat lumea, în vreme ce Harrison a murit de cancer în 2001. În ultimele săptămâni, Paul McCartney, ajuns la 79 de ani, unul dintre principalii compozitori ai trupei alături de John Lennon, a acordat câteva interviuri, pentru BBC și New Yorker, în care a încercat să risipească „mitul” cum că el ar fi instigat destrămarea.

Maria Palade

https://shok.md/