(VIDEO) Prima generaţie şi cea actuală de Lexus LS demonstrează ce înseamnă perfecţiunea la 30 de ani distanţă

 (VIDEO) Prima generaţie şi cea actuală de Lexus LS demonstrează ce înseamnă perfecţiunea la 30 de ani distanţă

Prima generaţie de Lexus LS s-a lansat tocmai în anul 1989, dar conotaţia ei a fost una uriaşă, or, anume LS a fost modelul prin care marca Lexus a luat naştere în mod oficial. Iniţial Lexus, şi modelul LS, s-au lansat în SUA, mizând pe un segment tot mai prolific al sedanurilor luxoase. Dar segmentul era deja ocupat de modele cu o reputaţie impecabilă pe atunci — Mercedes-Benz W126, BMW Seria 7 E32, plus multe ale modele americane. Prin urmare, acum 30 de ani Lexus LS a fost creat cu ideea de a fi pur şi simplu perfect, în cel mai mic detaliu, creatorii săi fiind convinşi că doar aşa îşi pot câştiga un loc pe piaţă, scrie SHOK.md cu referire la piataauto.

Şi au făcut un model perfect, care e o legendă şi azi. Dar, ca să afle publicul despre cât de perfect e un Lexus LS, a fost nevoie de publicitate ingenioasă. Anume aşa a ajuns Lexus să creeze unul din cele mai legendare spoturi din lumea auto.

Un Lexus LS a fost pus pe un stand special, un fel de dyno stand. Pe capota sa au fost puse cupe de şampanie, clădite în 5 etaje unul peste celălalt. Iar maşina a fost pornită şi în timp ce stătea pe stand, motorul a început a învârti roţile, atingând o viteză de 235 km/h. Toate aste le-a făcut cu acele pahare de şampanie pe capotă, pentru a demonstra că până şi la o asemenea viteză, LS e lipsit complet de vibraţii. Mesajul a fost puternic: Lexus LS e conceput să-ţi cutremure sufletul şi nimic altceva. Concurenţii n-au putut repeta o asemenea performanţă.

Acum, la 30 de ani distanţă, mulţi spun că maşinile nu mai sunt ce-au fost cândva. Ar putea oare repeta în zilele noastre o maşină o asemenea performanţă? Ar putea oare repeta performanţa chiar Lexus LS, în generaţia sa curentă, lansată în 2017 şi trecut în 2020 printr-un facelift?

Ei bine, unul din primii şi cei mai importanţi dealeri Lexus din SUA a avut ideea de a repeta această provocare clasică. Ideea lor a ajuns la urechile şefului Toyota Motor, Akio Toyoda, care a vrut să facă acest test suprem cu propriile mâini. Aşa că în martie 2020 el a luat un Lexus LS de generaţie curentă, echipat cu motor V6 twin turbo de 3.5 litri, cu 415 CP la activ, şi l-a pus pe un stand similar. A construit chiar el, cu mâine lui, figura de pahare în etaje pe capota lui Lexus LS şi apoi a urcat tot el la volan, pornind motorul şi accelerând roţile şi motorul până la o viteză de 235 km/h. De această dată, turaţiile motorului au fost mai mici, datorită cutiei cu 10 trepte, dar rezultatul a fost acelaşi — zero vibraţi vizibile şi o şansă mândă pentru şeful Toyota şi Lexus de a spune încă o dată celebra frază: „Lexus LS e conceput să-ţi cutremure sufletul şi nimic altceva”!

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și