(VIDEO) Război „pe avere”: PAS i-a filmat casa lui Ion Ceban și susține că primarul „e milionar și se plânge pe factura la gaz, în mod ipocrit”

 (VIDEO) Război „pe avere”: PAS i-a filmat casa lui Ion Ceban și susține că primarul „e milionar și se plânge pe factura la gaz, în mod ipocrit”

Partidul Acțiune și Solidaritate a publicat aseară un filmuleț în care arată „luxul” în care trăiește edilului capitalei, Ion Ceban. Partidul susține că Ceban este „milionar”, iar anunțul cu factura la gaz este unul „ipocrit”. „Trăiește într-o casă la prețul de circa 5 milioane de lei, dar se plânge că i-a venit factura pentru gaz de 4000 lei”, menționează PAS, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Primarul Ion Ceban trăiește într-o casă la prețul de circa 5 milioane de lei, dar se plânge că i-a venit factura pentru gaz de 4000 lei. Anunțul lui Ceban este cel puțin ipocrit, în timp ce se plimbă cu un automobil de model Skoda Kodiaq la preț de jumătate de milion de lei.
Pentru luxul primarului plătesc cetățenii, acesta își umple rezervorul cu combustibil achitat din bugetul municipiului Chișinău. Da, Ion Ceban nu plătește din banii personali pentru benzină, bugetul Chișinăului îi achită. Ion Ceban este om bogat, milionar care oficial declară că a moștenit case și automobile de la neamuri, însă în realitate el a lucrat la stat. Este evident că această avere nu poate fi achiziționată din bani munciți cinstit la stat. În anul 2020, din bugetul mun. Chișinău, pe contul său au ajuns 228 mii lei.
Primarul Ion Ceban nu reușește să se isprăvească cu glodul și gunoiul de pe străzile capitalei, dar deja se dă drept expert în piața gazelor. Criza gazelor a afectat toate țările la nivel european, iar guvernul a alocat 1,6 miliarde de lei pentru a compensa facturile cetățenilor. Apropos, primarul la fel beneficiază de ajutorul asigurat de Guvern. Este regretabil că Ion Ceban face haz de necaz când Federația Rusă a majorat prețul la gaz anume în perioada rece anului și pe fundalul crizei pandemice covid-19 la nivel mondial”, se arată într-o postarea publicată de PAS.
Edilul capitalei, Ion Ceban, susține că prețul negociat la gaz este „un genocid împotriva propriului popor”, iar unii cetățeni sunt nevoiți să ia credite de la bancă pentru a face față cheltuielilor. „E o situație gravă și tristă pentru toți”, a scris Ceban. Totodată, acesta a prezentat suma facturii la gaz primită acasă.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și