(video) Un film de Dumitru Grosei a fost premiat cu „Cea mai bună producţie din România și Republica Moldova”, în cadrul unui festival internațional

 (video) Un film de Dumitru Grosei a fost premiat cu „Cea mai bună producţie din România și Republica Moldova”, în cadrul unui festival internațional

Filmul „Reîntoarcerea” (2019), regizat de moldoveanul Dumitru Grosei, o producție Alternative Cinema, a fost onorat la cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și Televiziune ”SIMFEST” cu premiul pentru Cea mai bună producţie din România și Republica Moldova, scrie SHOK.md.

Filmul este un documentar- portret despre un meșter popular din Republica Moldova, fostă actriță și fotomodel. După 5 ani de lucru în Franța, ea este una dintre puținele persoane care se întoarce acasă din străinătate, pentru a recupera și a promova tradițiile vechi de artizanat moldovenesc.

SIMFEST este un festival desfășurat la Târgu Mureș – o competiție de film și televiziune, singurul de acest fel din România și unul din puținele de gen din Europa. Este organizat în fiecare an de ”Asociația culturală SIMFEST pentru sprijinirea și promovarea creatorilor din media și artele vizuale”. 

Precizăm că filmul „Reîntoarcerea” a mai avut 12 selecții oficiale în țări ca Marea Britanie, Franța, Canada, Argentina, Rusia, China, Turcia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Bangladeș și alte 2 premii: Cel mai bun film de artă la International Ecological Film Festival TO SAVE AND PRESERVE (Rusia) și Cel mai bun poster la AltFF Alternative Film Festival (Canada).