Voronin: „A venit Nichiforciuc la Bodnarenco, 300 mii euro îi propunea, iar eu stăteam alături. L-am apucat și l-am împins lângă boxerul Țuțu-Puțu.. Costică acela”

 Voronin: „A venit Nichiforciuc la Bodnarenco, 300 mii euro îi propunea, iar eu stăteam alături. L-am apucat și l-am împins lângă boxerul Țuțu-Puțu.. Costică acela”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, face dezvăluiri despre „negocierile” care se duceau în 2015 cu unii deputați de la PCRM. Acesta a povestit cum a fost martorul unui astfel de moment. „Se apropie Nichiforciuc de Bodnarenco, 300 mii euro îi propunea să treacă la democrați, iar eu stăteam alături și ascultam”, a declarat acesta, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Eu m-am sculat și l-am apucat pe acest Nichiforciuc și l-am împins lângă boxerul cela Țuțu-Puțu. Costică acela. Naglîm obrazom, asta nu e politică, e banditism”, a spus Voronin.

https://youtu.be/mg8iQd997j4

„Și pentru noi a fost pe neașteptate ceea ce s-a întâmplat ieri, tragem nădejde că ba ajunge la final, pentru că aceste modificări afectează dur, pe noi puternic ne-a afectat, noi următorul Parlament nu am trecut, afectează imaginea partidului și deputaților în societate, pentru că oamenii pierd încrederea. Ei au trădat nu doar partidul, dar și alegătorii”. Asta este prima reacție a liderului PCRM, Vladimir Voronin, după reținerea foștilor deputați ai PCRM.

Ieri dimineața, patru ex-deputați au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor. Ar fi vorba despre Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi.

Pe parcursul zilei, a fost reținut și ex-deputatul Sergiu Sîrbu în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită.

Descinderile și reținerile de astăzi fac parte din spectacol, prin care se urmărește distragerea atenției de la adevăratele probleme cu care se confruntă societatea și creșterea în lanț a prețurilor. Victimele show-ului cu mascați sunt adversarii actualei guvernări, adică opoziția, nicidecum hoții și incompetenții de la putere, care prejudiciază statul zi de zi și sărăcesc tot mai mult populația. De această părere este liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, și a fost exprimată pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție la acuzațiile că ar fi ordonat reținerea foștilor deputați, percheziționați astăzi. Președinta a negat învinuirile și a menționat că nu a dat indicații „pentru justiție”, iar ceea ce face este să sprijine reformele. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.