(VIDEO) Natalia Morari: Mi-am vândut apartamentul și am investit în Bitcoin. Am câștigat ceva bani pentru campanie. Locuiesc în casa fiului meu

 (VIDEO) Natalia Morari: Mi-am vândut apartamentul și am investit în Bitcoin. Am câștigat ceva bani pentru campanie. Locuiesc în casa fiului meu
0Shares

Candidata la fotoliul de Președinte al Republicii Moldova, Natalia Morari, susține că banii inclusiv pentru campania electorală îi vin din mai multe surse, inclusiv din „vânzarea de Bitcoin”. „Ca să am posibilitatea să fac publicitate, am vândut Bitcoin. În 2021 mi-am vândut apartamentul, iar în 2022 am investit banii care au mai rămas în Bitcoin, când el costa 16 sau 18 mii de dolari. Apoi a crescut la 70 de mii, am câștigat ceva”, a spus Morari, în cadrul podcastului „Mai întreb o dată”. De cealaltă parte, unele canale susțin că prețul maxim la care a ajuns Bitcoin, anul trecut, a fost de 35 de mii de dolari, scrie UNIMEDIA.

Întrebată de câți bani are nevoie pe lună, pentru a duce un trai decent, Natalia Morari a răspuns: „Acum nu voi da cifre, pentru că nu e ok. Eu înțeleg foarte bine că traiul meu este mai mult decât decent comparativ cu traiul mediu pe țară. Am noroc de tatăl copilului, care are grijă de el. Toate costurile ce țin de îngrijirea copilului sunt acoperite de el”.

– 30 de mii de lei este suficient?

– Cu copil e la limită, vă spun cum este. Copilul necesită costuri mai mari. Cam 2000 de euro.

„Eu mereu am avut capacitatea de a câștiga bania, am fost unul dintre ei mai bine plătiți jurnaliști din R. Moldova pentru că îmi făceam lucrul bine și nu mă rușinez de acest lucru. Eu și astăzi câștig bani în compania mea, e și normal”, a adăugat Natalia Morari.

Candidata la funcția de președinte mărturisește că lunar, cheltuie câteva mii de dolari pentru sponsorizarea proiectelor sale jurnalistice pe rețelele de socializare: „Scuzați, dar ei sunt cu televiziunile, iar noi – cu Facebook și Youtube, asta e tot ce ne-a rămas”.

Morari a negat că timp de un an, doar pentru sponsorizarea pe Facebook ar fi cheltuit 60 de mii de dolari: „E un fals, pe care îl răspândesc și alții”.

„Există costuri legate de viața personală, dar există costuri legate de campanie. Bineînțeles că eu am pornit pe acest drum nu cu 10 mii de lei”, a adăugat aceasta.

Întrebată de unde ia bani pentru aceste cheltuieli, Natalia Morari a răspuns: „Ar fi fost absolut stupid din partea mea să pornesc pe acest drum venind cu banii lui Veaceslav Platon, așa încât din prima, să mă elimine din cursă la nivel de CEC la prezentarea rapoartelor financiare. Întotdeauna am avut capacitatea de a convinge lumea de a-mi susține proiectele, nu contează media sau altele. Practic toți cu care am discutat înainte de a porni pe acest drum au fost de acord să mă ajute. Acum cheltui inclusiv bani personali. Ca să am posibilitatea să fac publicitate, am vândut Bitcoin. Cine pricepe la asta, eu am reușit să investesc în Bitcoin vânzându-mi apartamentul, în 2021. În 2022 am investit banii care au mai rămas în Bitcoin, când el costa 16 sau 18 mii de dolari. Apoi a crescut la 70 de mii, am câștigat ceva”.

„Acum locuiesc în apartamentul care este al fiului meu”, a mai adăugat Morari.

De cealaltă parte, unele canale au făcut analize pe marginea fluctuațiilor Bitcoinului în ultimii ani: „Adevăr, în 2022, Bitcoin a scăzut la aproximativ 16.000-18.000 de dolari. În acest sens, Natalia chiar ar putea să fi cumpărat la prețul acesta. Numai că doar până aici a mers ostașul! Stai puțin, Natașa, serios? Bitcoin a ajuns la „70.000 de dolari”? Ai uitat să ne spui în ce dimensiune paralelă ai făcut această tranzacție! Realitatea, e cu totul alta. De la minimul din 2022, Bitcoin și-a revenit parțial în 2023 și începutul lui 2024, atingând „30.000-35.000 de dolari”, nicidecum acei „70.000” miraculoși pe care îi menționezi tu. Încearcă măcar acum să-ți amintești, nu cumva ai citit cifra cu susul în jos? Солнышко, povestea asta sună mai mult a un scenariu dintr-un film SF decât a o poveste de succes financiar”.

La 12 aprilie 2021, Natalia a devenit mămică pentru prima dată. Aceasta a născut un băiețel.

La începutul lunii mai 2021, Natalia Morari a oferit declarații inedite, în premieră, despre tatăl copilului său. Prezentatoarea TV a organizat o sesiune specială pe contul ei de Instagram, ocazie prin care le-a răspuns internauților la cele mai interesante întrebări. Fanii au profitat imediat și au întrebat-o pe jurnalistă ce nume poartă fiul ei, Rem. „Rem a avut un tată-donator, pentru că nu toți au posibilitatea să nască în mod obișnuit și în familie. Am deja 37 de ani și nu mai vroiam să amân nașterea copilului până voi întâlni „bărbatul visurilor mele”. Dar ce ține de xerox- asta am înțeles încă la ecografie”, a scris atunci jurnalista, în mediul online.

Relația de dragoste dintre Veaceslav Platon și Natalia Morari a ieșit la iveală în iulie 2021, când omul de afaceri a publicat pe pagina sa o poză cu un bebeluș ce seamănă leit cu fiul Nataliei Morari, apoi a șters-o.

La scurt timp, o persoană care s-a prezentat drept administratorul paginii lui Platon, a anunțat, într-o postare, pe pagina omului de afaceri, că apariția pozei în care apare un bebeluș ce seamănă leit cu fiul prezentatoarei tv Natalia Morari a fost o… eroare.

Abia în septembrie 2021, Natalia Morari a dezvăluit că Veaceslav Platon e tatăl fiului ei. „Am decis să spun, ca să nu mai fiu șantajată”, a explicat jurnalista. „Asta este ultima mea declarație despre viața personală. Vă rog să păstrați dreptul lui Rem la o copilărie liniștită”, a adăugat aceasta, într-o postare pe Facebook.

A urmat un mare scandal, cu implicarea numelui televiziunii la care Natalia Morari era cofondator și plecarea acesteia din televiziune.

Platon a luat apă în gură, timp de 2 zile, după dezvăluirea făcută de Natalia Morari, apoi a venit cu o reacție. El a postat secvențe video în care apare o paradă militară filmată în Marea Britanie, cel mai probabil în Londra, acolo unde se zvonește că s-ar afla.Afaceristul părea să nu fie deranjat de scandalul de amploare iscat la Chișinău, după dezvăluirile Nataliei, și a dat de înțeles că se amuză pe seama situației create.

La începutul lunii octombrie, Natalia Morari și Veaceslav Platon au fost surprinși la o plimbare, pe străzile Londrei.

Relația dintre cei doi a continuat, deja în mod deschis, iar jurnalista a realizat și câteva interviuri cu omul de afaceri. În octombrie, Platon a fost cel care a intervievat-o pe Morari, într-un interviu în care aceasta a răspuns ce ar schimba, dacă ar putea da timpul înapoi.

În martie 2024, Natalia Morari a mărturisit că este ajutată financiar de Veaceslav Platon să crească fiul pe care îl au împreună: „Tot ce ține de copil, am susținere de la Veaceslav. Eu stau în apartamentul care îi aparține fiului meu împreună cu el, în același bloc cu bunica, suntem vecini, mama lui Veaceslav”.

Alegerile prezidențiale vor fi organizate, cel mai probabil, la mijlocul sau finalul lunii octombrie 2024.

Mandatul actualei președintă de țară expiră la 24 decembrie 2024.

Deși data alegerilor prezidențiale nu a fost anunțată, mai mulți exponenți ai guvernării vorbesc despre organizarea scrutinului în toamna ce vine.

Maia Sandu și-a anunțat deja candidatura pentru al doilea mandat la Președinția Republicii Moldova.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md