Agnes Jebet Tirop, dublă medaliată cu bronz la Mondiale și deținătoarea recordului la 10.000 de metri, a fost găsită moartă

 Agnes Jebet Tirop, dublă medaliată cu bronz la Mondiale și deținătoarea recordului la 10.000 de metri, a fost găsită moartă
0Shares

Atleta kenyană Agnes Jebet Tirop (25 ani), de două ori medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale, a fost găsită decedată miercuri în propria locuinţă, poliţia bănuind că ar fi vorba de o crimă, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Conform Federaţiei de atletism din Kenya (AK), pe trupul atletei au fost identificate urme de înjunghiere.

“Poliţia lucrează la acest caz pentru a obţine mai multe informaţii privind circumstanţele morţii. Kenya a pierdut o mare stea a atletismului, sportiva care a avut poate cea mai rapidă evoluţie în cursele de pistă”, se arată într-un comunicat al AK.

Tirop a obţinut bronzul mondial în cursele de 10.000 de metri în 2017 şi 2019 şi a terminat pe locul al patrulea la 5.000 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară, scrie Agerpres.

Luna trecută, la Herzogenaurach (Germania), în cadrul unui eveniment organizat de firma Adidas, Agnes Jebet Tirop a stabilit un nou record al lumii la 10.000 m, cu timpul de 30 min 01 sec. Vechiul record în această probă îi aparţinea din 2002 marocancei Asmae Leghzaoui (30 min 29 sec).

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/