Anchetă disciplinară la Academia de Film din SUA: Pălmuiala de la Oscar, obiectul investigației

 Anchetă disciplinară la Academia de Film din SUA: Pălmuiala de la Oscar, obiectul investigației

Academia americană de film anunțat că a deschis o anchetă disciplinară împotriva actorului Will Smith, după ce l-a lovit pe comedianul Chris Rock la premiile Oscar. „Domnul Smith a fost rugat să părăsească ceremonia din cauza incidentului, dar a refuzat”, se arată în comunicat.

„Consiliul guvernatorilor Academiei a inițiat astăzi,  proceduri disciplinare împotriva domnului Smith pentru încălcarea standardelor de conduită, inclusiv contact fizic inadecvat, comportamentul abuziv sau amenințător”, potrivit presei ruse.

Reuniunea consiliului va avea loc pe 18 aprilie, unde se va decide ce măsuri disciplinare vor fi luat împotriva actorului. Acestea pot include „suspendarea, expulzarea sau alte sancțiuni”

Will Smith a urcat pe scenă şi l-a pălmuit pe Chris Rock, după ce starul de comedie făcuse o glumă pe seama soţiei lui Will Smith, actriţa Jada Pinkett Smith, spunând că abia aşteaptă să o vadă într-o continuare a filmului „G.I. Jane” datorită tunsorii sale. Jada Pinkett Smith apare în public cu capul complet ras începând de anul trecut, după ce a anunţat că suferă de alopecie, o afecţiune care cauzează căderea părului.