(doc) Filip Kirkorov, declarat indezirabil la Chișinău: I s-a refuzat intrarea în Moldova, la miez de noapte

 (doc) Filip Kirkorov, declarat indezirabil la Chișinău: I s-a refuzat intrarea în Moldova, la miez de noapte

Interpretul rus, Filip Kirkorov a aterizat aproape de miezul nopții pe Aeroportul Internațional Chișinău, venind cu o cursă de la Istanbul. Artistul a prezentat organelor de control pașaport bulgar, însă nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Avocații au încercat să obțină acccesul acestuia, însă în zadar.

Se pare că interdicția vine după dosarul în care este vizat Partidul Șor, iar deputata formațiunii Marina Tauber a fost reținută. Potrivit datelor prezentate de Procurorul General interimar, în cererea de ridicare a imunității Mainei Tauber, se afirmă că Filip Kirkorov ar fi primit un onorariu de 200 de mii de dolari pentru concertul care așa și nu a mai vut loc în Piața Marii Adunări Naționale.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a regretat că nu este și el artist. „Când am auzit de 200 de mii de dolari am zis: Doamne de ce nu m-a făcut mama cântăreț și pe mine, o dată în an ai tras o cântare și ți-ai luat de-o grijă”, a spus președintele Parlamentului.

Soția lui Dinu Plîngău, Ruxanda Josan a calificat declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Grosu, despre interpreți, drept rușinoase și insultătoare. „Atâta timp cât un demnitar are o asemenea atitudine bolnăvicioasă față de cultură, artiștii noștri vor tot pleca departe sau vor muri în sărăci, cu capul pe pianul care, măcar el, nu i-a trădat niciodată”, a spus ea.

Citește și