Scandalul legat de marșul LGBT ia amploare. Ceban: Le schimbăm locația paradei – la Președinție, Parlament și Guvern… Încă un activist PAS. Rîsuri

 Scandalul legat de marșul LGBT ia amploare. Ceban: Le schimbăm locația paradei – la Președinție, Parlament și Guvern… Încă un activist PAS. Rîsuri

Primarul capitalei vrea să schimbe locația marșului comunității LGBT+, pe care a refuzat să-l autorizeze pentru 19 iunie curent. „Președinția – Parlamentul – Guvernul vor fi acele locații pe care le vom schimba ca homosexualii să-și realizeze parada”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

„Conform legislației în vigoare! E zi de Duminică acolo e locul perfect!

Conform legii putem schimba traseele și locațiile.

Noi le vom schimba.

Dacă tot asta este cea mai mare problema a Moldovei în viziunea guvernanților!”, a adăugat Ceban.

Unii internauți îl sprijină pentru decizia de a refuza autorizarea marșului comunității LGBT+, alții însă îl blamează.

„Liniște-te văi, ai tu ceva personal cu Curcubeul”, i-a scris un comentator.

„Încă un activist PAS. Rîsuri, nu regret niciun cuvânt. Reîntoarceți curcubeul copiilor”, i-a răspuns Ion Ceban.

Astăzi și Episcopul de Bălți și Fălești Marchel a îndemnat oamenii să „iasă împotriva marșului LGBT și să nu permită această invazie”.

Marșul LGBT este interzis în continuare de edilul capitalei, Ion Ceban. Primarul a declarat că nu va semna pentru desfășurarea paradei, iar „cei din PAS, care tare îi apără, pot să mă critice cu toate cuvintele”. „Ce am avut anii precedenți la astfel de parade, ieșire în stradă și devizarea societății, un haos pe străzi în preajma acestor parade, copii nu trebuie să vadă aceste lucruri chiar pe stradă”, a mai spus Ceban.

Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT planificat pentru această lună. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.