(video) Episcopul Marchel, contra marșului LGTB: Bălțeni, ieșiți să respingem această invazie. Să le spunem cu toții rătăciților să plece

 (video) Episcopul Marchel, contra marșului LGTB: Bălțeni, ieșiți să respingem această invazie. Să le spunem cu toții rătăciților să plece

Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel a venit cu un apel de Duminica Mare. Acesta a îndemnat bălțenii să iasă pe 19 iunie în stradă, pentru a opri marșul LGBT care ar avea loc în Bălți, cu toate că o astfel de manifestație este planificată doar în municipiul Chișinău. „Stimați bălțeni, haideți cu toți să le spunem: plecați, rătăciților! Nu vrem să avem nimic în comun cu voi, nici măcar tangențial”, a spus episcopul într-o înregistrare video, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„În 2022, atmosfera sărbătorii Duminicii Mari riscă să fie într-un fel deranjată, umbrită, amenințată de o veste șocantă. Vorba e că purtătorii celui fără mai de scrupule păcat, sodomiții, vor să petreacă parada rușinii în municipiul nostru. Totuși ce urmări aduce acest păcat? În spatele acestui păcat stă înșelătorul și ucigătorul sufletului omenesc și, mai cu seamă, a sufletului copilului, care nu este încă statornicit nici moral, nici creștinește și nici fizic.

Deci, stimați bălțeni, stimați creștini, în numele păstrării neprihănite a curățeniei sufletești a copiilor, dar și a maturilor, vă îndemn, pe 19 iunie, la ora 9:00 să vă prezentați cu toții în piața Catedralei Sf. Ierarh Nicolae a mun. Bălți, pentru a petrece Drumul Crucii și pentru a ține piept, a respinge această invazie a fără de rușinii care se vrea defilată prin centrul orașului nostru. Stimați bălțeni, haideți cu toți să le spunem: plecați, rătăciților! Nu vrem să avem nimic în comun cu voi, nici măcar tangențial. În această zi să nu rămână nimeni indiferent sau inactiv. În caz contrar, devine complice, părtaș la acest păcat”, a declarat Episcopul Marchel.

Contactat de portalul NordNews, primarul de Bălți Nicolai Grigorișin a precizat că nu știe nimic despre organizarea unui asemenea eveniment în Bălți.

Marșul LGBT este interzis în continuare de edilul capitalei, Ion Ceban. Primarul a declarat că nu va semna pentru desfășurarea paradei, iar „cei din PAS, care tare îi apără, pot să mă critice cu toate cuvintele”. „Ce am avut anii precedenți la astfel de parade, ieșire în stradă și devizarea societății, un haos pe străzi în preajma acestor parade, copii nu trebuie să vadă aceste lucruri chiar pe stradă”, a mai spus Ceban.

Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT planificat pentru această lună. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.